دبیر کل حزب الله لبنان: هرگز مقاومت را کنار نخواهیم گذاشت رئیس پارلمان رژیم صهیونیستی: سوریه باید مانند اردن بدون توان نظامی باشد ترور نافرجام جانشین اطلاعات پلیس شهرستان سیب‌وسوران سیستان و بلوچستان رژیم صهیونیستی به مجروحیت و قطع عضو ۸۷ هزار نظامی اعتراف کرد وزیر دارایی رژیم صهیونیستی: در حال برنامه ریزی برای اخراج روزانه ۵ هزار شهروند فلسطینی غزه هستیم سرلشکر باقری: سال‌هاست که دشمنان سیاست فشار حداکثری را به کار گرفته‌اند اژه‌ای: نباید نگاه سلیقه‌ای و جناحی به قانون داشته باشیم تاکید پزشکیان بر اراده جدی دولت در پیشبرد برنامه توسعه زیرساخت‌های تولید برق خورشیدی سردار تنگسیری: در آینده نزدیک شاهد خلق دستاورد‌های پیشرفته بومی هستیم ترامپ: ترجیح من توافق با ایران است توهمات نتانیاهو بازهم تکرار شد آغاز محاکمه متهمان پشتیبانی از عاملان حملات تروریستی به حرم شاهچراغ (ع) عراقچی به طور سرزده از بخش‌های مختلف وزارت خارجه بازدید کرد استاندار خراسان رضوی: افزایش سهم اعتبارات عمرانی استان با پیگیری‌های جدی مدیران امکان پذیر می‌شود انفجار یک خودرو در تل آویو (۱۹ اسفند ۱۴۰۳) چین علیه کانادا تعرفه‌های تلافی‌جویانه اعمال می‌کند جزئیات طرح کوچاندن اهالی غزه از زبان وزیر صهیونیست منابع از تیراندازی در نزدیکی کاخ سفید خبردادند آیت الله علم‌الهدی: احتکار کالا‌های اساسی نیازمند برخورد اطلاعاتی قوی است مجلس به موضوع انتشار اوراق طلا ورود کرد انتقاد تند گزارشگر سازمان ملل از اقدامات اسرائیل در کرانه باختری اعلام وصول ۳ سؤال ملی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجلس عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: نامه ادعایی ترامپ صرفاً جنگ روانی – سیاسی است | ترفند سیاسی کاخ سفید در مقابل ایران نخ‌نما شده است رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: نظام اسلامی هیچگاه رفتارهای قلدرمآبانه را تأیید نخواهد کرد نتایج یک نظرسنجی؛ فرانسوی‌ها، آلمانی‌ها و انگلیسی‌ها ترامپ را دیکتاتور می‌دانند انتقاد نماینده مردم تربت‌جام در مجلس درباره نحوه اجرای قانون اعطای شناسنامه به فرزندان مادرایرانی نیک‌بین: مصوبه شورای عالی امنیت ملی در رابطه با قانون عفاف و حجاب لازم‌الاجراست حمله اسرائیل به شمال غزه باوجود آتش‌بس
سرخط خبرها

سفر وزیر امور خارجه دولت انتقالی سوریه به قطر | اسعد حسن الشیبانی وارد دوحه شد

  • کد خبر: ۳۰۹۰۴۳
  • ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۷
سفر وزیر امور خارجه دولت انتقالی سوریه به قطر |  اسعد حسن الشیبانی وارد دوحه شد
منابع خبری گزارش دادند که وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه در سفری رسمی وارد قطر شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اسعد حسن الشیبانی، وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه در سفری رسمی وارد دوحه پایتخت قطر شده است. این اولین سفر وی به قطر به شمار می رود.

وزیر امور خارجه دولت انتقالی سوریه اخیرا در اولین سفر خارجی خود در راس هیاتی به عربستان سفر کرد و با مقامات سعودی از جمله خالد بن سلمان وزیر دفاع عربستان سعودی دیدار و گفت و گو کرد.

در این دیدار مرهف ابوقصره، وزیر دفاع جدید و انس خطاب رئیس سازمان کل اطلاعات سوریه حضور داشتند.

پیش از این العربی الجدید در گزارشی با عنوان «سفر دوره ای عربی اسعد الشیبانی؛ حکام دمشق به دنبال هراس زدایی و تضمین حمایت هستند»، به قصد وزیر خارجه حکومت انتقالی سوریه برای سفر به قطر، امارات و اردن پس از اینکه اولین سفرش را به عربستان انجام داد، اشاره کرد.

این رسانه نوشت: کشورهای عربی به حاکمان جدید روی خوش نشان داده اند، به طوری که هیات های عربی دیپلماتیک و امنیتی به دمشق سفر کرده و کمک هایی از جانب کشورهای عربی به ویژه قطر و عربستان روانه سوریه شده تا از مشکلات معیشتی و اقتصادی سوری ها کم شود.

این منبع ادامه داد: یک هواپیمای حامل کمک هم از مصر به دمشق رسید و منابع آگاه عراقی در حالی روز جمعه از سرگیری صادرات نفت عراق به سوریه را تکذیب کردند که احتمال می رود، دولت عراق طی روزهای آتی در راستای حمایت عربی از حاکمان جدید، نفت به سوریه بدهد.

العربی الجدید افزود: به نظر می رسد که تحرک دیپلماسی از سوی حاکمان جدید در دمشق در قبال کشورهای عربی در راستای اهدافی چند به ویژه در سایه نگرانی کشورهای عربی از چنگ انداختن طیف خاصی بر روند سیاسی جدید سوریه است.

به نوشته العربی الجدید، مقامات جدید در حالی از عزم خود برای حکومت مشارکتی و حضور همه طیف ها سخن به میان می آورند که درباره برگزاری نشست کنگره گفت وگوی ملی ابهاماتی وجود دارد و «احمد الشرع» (فرمانده گروه مسلح معارض هیات تحریرالشام) گفته که روند تدوین قانون اساسی و نیز برگزاری انتخابات به چند سال زمان نیاز دارد. این درحالی است که خواسته کشورهای عربی، تدوین قانون اساسی جدید سوریه و مشارکت همه گروه های سیاسی و برآورده شدن خواسته سوری هاست.

در ادامه گزارش العربی الجدید آمده است: حاکمان جدید سوریه به دنبال کسب حمایت کشورهای عربی در محافل منطقه ای و بین المللی هستند تا جامعه جهانی آنها را به رسمیت بشناسد. همچنین آنها به دنبال مشارکت گسترده عربی برای به حرکت درآمدن سریع پروژه ها و فراهم شدن زمینه بازگشت میلیون ها آواره سوری به ویژه از کشورهای همسایه شامل اردن، لبنان و مصر به کشورشان هستند.

این رسانه اضافه کرد: سفر دوره ای اسعد الشیبانی به چند کشور عربی در برهه خاصی از زمان انجام می شود که کشورهای عربی نگران نفوذ ترکیه در سوریه هستند که پس از سقوط بشار اسد به شدت گسترش یافته است. ترکیه همزمان با بازگشایی سفارت در سوریه پس از ۱۲ سال، هیات های امنیتی و دیپلماتیک زیادی روانه دمشق کرده است.

«احمد القربی» تحلیلگر سیاسی به العربی الجدید گفت: سفر قریب الوقوع الشیبانی اهداف متعددی دارد. هدف سفر به دوحه، تقویت روابط و تاکیدی بر نیاز مبرم سوریه به حمایت قطر به ویژه در زمینه زیرساختها است.

وی افزود: قطر دومین کشور دنیاست که سفارت خود را در دمشق بازگشایی کرده و حضور قوی در سوریه از زمان سقوط نظام اسد دارد. قطر اولین کشوری است که پل هوایی کمک به سوریه برقرار کرد. درباره سفر الشیبانی به امارات و اردن نیز هدف هراس زدایی امنیتی است.

القربی ادامه داد: این سیگنال مثبتی از سوی حاکمان جدید در دمشق برای روی آوردن به جهان عرب است. امارات از ناحیه اسلام سیاسی احساس خطر می کند و سفر الشیبانی در راستای کاهش نگرانی کشورهای عربی است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->